Hrvatska BEZ PROTUKANDIDATA

Ruža Tomašić ponovno šefica HSP-a dr. Ante Starčević

  • Autor: tportal.hr
  • 10.3.2012 14:06:08
  • 10.3.2012 13:22:48

Ruža Tomašić ponovno je izabrana za predsjednicu HSP-a dr. Ante Starčević na Drugom općem saboru te stranke. Takav rezultat bio je očekivan jer Tomašić nije imala protukandidata

Osim Tomašić, za glavnog tajnika ponovno je izabran Pero Ćorić, a za zamjenika predsjednice prof. Ivan Tepeš, priopćili su iz te stranke.

Drugi opći sabor okupio je 1057 izaslanika stranke s područja cijele RH, te iseljene i raseljene Hrvatske i BIH. Osim izaslanika Saboru su se odazvali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te izaslanici i predstavnici HSLS-a, HSS-a, HDZ-a i HČSP-a.

Osim izbora novog vodstva, stranački su izaslanici danas usvojili i program stranke za ciklus do sljedećih parlamentarnih izbora. 'U njemu je potvrđeno da HSP dr. Ante Starčević stjecanjem parlamentarnog statusa jedini ima legitimitet i legalitet do sljedećih izbora ujediniti pod svoj 'pravaški kišobran' sve političke stranke, udruge i istaknute pojedince koji pripadaju pravaškom i demokršćanskom svjetonazoru. Jedan od ciljeva je očuvanje koalicije s HČSP-om, kao jedan od koraka do svepravaškog ujedinjenja i zajedničkog izlaska na sljedeće lokalne i parlamentarne izbore', stoji u priopćenju HSP-a dr. Ante Starčević.

HSP dr. Ante Starčević osnovan je u rujnu 2009. nakon što je dio članova HSP-a napustio tu stranku zbog neslaganja sa stranačkom politikom. Na posljednjim parlamentarnim izborima osvojili su jedan saborski mandat, i to onaj Ruže Tomašić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još