BEZ PROTUKANDIDATA

Ruža Tomašić ponovno šefica HSP-a dr. Ante Starčević

10.03.2012 u 14:06

Bionic
Reading

Ruža Tomašić ponovno je izabrana za predsjednicu HSP-a dr. Ante Starčević na Drugom općem saboru te stranke. Takav rezultat bio je očekivan jer Tomašić nije imala protukandidata

Osim Tomašić, za glavnog tajnika ponovno je izabran Pero Ćorić, a za zamjenika predsjednice prof. Ivan Tepeš, priopćili su iz te stranke.

Drugi opći sabor okupio je 1057 izaslanika stranke s područja cijele RH, te iseljene i raseljene Hrvatske i BIH. Osim izaslanika Saboru su se odazvali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te izaslanici i predstavnici HSLS-a, HSS-a, HDZ-a i HČSP-a.

Osim izbora novog vodstva, stranački su izaslanici danas usvojili i program stranke za ciklus do sljedećih parlamentarnih izbora. 'U njemu je potvrđeno da HSP dr. Ante Starčević stjecanjem parlamentarnog statusa jedini ima legitimitet i legalitet do sljedećih izbora ujediniti pod svoj 'pravaški kišobran' sve političke stranke, udruge i istaknute pojedince koji pripadaju pravaškom i demokršćanskom svjetonazoru. Jedan od ciljeva je očuvanje koalicije s HČSP-om, kao jedan od koraka do svepravaškog ujedinjenja i zajedničkog izlaska na sljedeće lokalne i parlamentarne izbore', stoji u priopćenju HSP-a dr. Ante Starčević.

HSP dr. Ante Starčević osnovan je u rujnu 2009. nakon što je diočlanova HSP-a napustio tu stranku zbog neslaganja sa stranačkompolitikom. Na posljednjim parlamentarnim izborima osvojili su jedansaborski mandat, i to onaj Ruže Tomašić.