VELIK POŽAR U ZALEĐU BAKRA

Vatra došla na svega desetak metara od kuća

09.03.2012 u 14:49

Bionic
Reading

Veliki požar izbio je u noći s četvrtka na petak u zaleđu Bakra, odnosno na slabo nastanjenom području između Krasice, Praputnjaka i Meje, gdje su od ranog jutra na terenu gotovo sve profesionalne i dobrovoljne postrojbe sa šireg područja Rijeke. Procjenjuje se da požar gasi stotinjak vatrogasaca i 28 vozila, izvještava Novi list

Prema informacijama s terena, ono najgore je prošlo, jer je vatra jutros u jednom trenutku došla na svega desetak metara od kuća u naselju Randiška Višnjevica.

'Ovdje nam je bilo daleko najgore i najteže jer je trebalo brzo reagirati, povući vodenu liniju i spriječiti da vatra zahvati desetak kuća koje su bile u neposrednoj opasnosti', kazao je za Novi list Dino Škamo iz Vatrogasne jedinice Rijeka, s kojim su novinari razgovarali u Randiškoj Višnjevici, gdje je požar lokaliziran i stavljen pod kontrolu jutros oko 10 sati.

Međutim, još uvijek se ne može reći da je požar ugašen, jer i dalje na više mjesta gori šikara i nisko raslinje, trenutno najviše na predjelu iznad Praputnjaka.