UŽIVAJTE U IZLETIMA

Čeka nas sunčani vikend, temperatura do +17

09.03.2012 u 13:20

Bionic
Reading

Za vikend će u cijeloj Hrvatskoj uglavnom prevladavati sunčano i suho vrijeme. No za izlete će pogodnija biti subota jer bi u nedjelju pred kraj dana ponegdje moglo pasti malo kiše, prije svega u Slavoniji, tvrde prognostičari

U subotu će u unutrašnjosti Hrvatske biti djelomice ili pretežno sunčano i većinom suho. Više oblaka bit će povremeno u Gorskom kotaru, Lici i Posavini. Puhat će slab do umjeren vjetar, u Gorskom kotaru i Lici povremeno pojačan sjeveroistočni i sjeverni. Jutarnje temperature kretat će se od -4 do +1 °C, a najviše dnevne između 6 i 11 °C.

Na Jadranu će u subotu biti pretežno sunčano. Puhat će umjerena i pojačana bura, koja će podno Velebita biti olujna. U Dalmaciji će popodne ponegdje prolazno zapuhati sjeverozapadnjak i zapadnjak. Jutro će biti hladnije u odnosu na petak, a najviše dnevne temperature kretat će se od 11 do 17 °C.

U nedjelju će u cijeloj Hrvatskoj biti djelomično sunčano i razmjerno toplo. Oblačnije će biti u istočnoj Slavoniji gdje ponegdje može pasti malo kiše. Nešto kiše potkraj dana moglo bi biti i u ostalim dijelovima zemlje. U unutrašnjosti Hrvatske najviše dnevne temperature kretat će se od 5 do 10 °C.

Potkraj nedjelje i u ponedjeljak na Jadranu će zapuhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Najviše dnevne temperature kretati između 12 i 14 °C.

U ponedjeljak će posvuda malo zahladnjeti, no od utorka će ponovno biti sunčanije i toplije, a vjetar će oslabiti. Dakle, u drugoj polovici tjedna možemo očekivati povratak u sunčano ranoproljetno raspoloženje, rekao je Daniel Pavlinović, član uprave udruge Crometeo.

Za detaljnije informacije o prognozi kliknite na ovaj link.