Hrvatska DAN ŽENA NA MARKOVU TRGU

Milanović čestitao, ministri dijelili ruže

Osim prosvjeda Ženske mreže Hrvatske, koja je popisom zahtjeva podsjetila izvršnu vlast na probleme žena, duh Dana žena osjetio se i na Markovu trgu, pa je i premijer Zoran Milanović otvorio sjednicu Vlade čestitkom pripadnicama ljepšeg i nježnijeg spola

‘I dalje je jednostavnije biti muškarac nego žena, ali na nama je da sve to pomaknemo unaprijed i Hrvatsku ubrojimo među zemlje u kojima su žene ravnopravne s muškarcima. Skandinavske zemlje su pravac kojim u tom smislu trebamo ići’, rekao je premijer Zoran Milanović.

Upozorio je da 'žene još nisu ravnopravne ni u pravu na rad ni u zastupljenosti u određenim profesijama, a u društvu još uvijek nemaju dovoljno logističke podrške'.

Neki su od njegovih kolega već na sjednicu Vlade dolazili s ružama, poput ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića, koji je dijelio cvijeće ženama koje je sreo na Markovu trgu na putu do Banskih dvora.

Čestitku je ženama u povodu njihova dana, među ostalim, uputio ministar financija Slavko Linić, a ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak bio je galantan i prema medijskim djelatnicama kojima je, uz čestitke, darovao ruže. Džentlmen prema novinarkama bio je i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, koji je posjetio i novinarsku sobu te novinarkama čestitao Dan žena.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još