Hrvatska KAZNA: 15.000 KUNA

Mamić pravomoćno osuđen zbog uvreda novinara tportala

  • Autor: tportal.hr
  • 6.3.2012 21:38:28
  • 6.3.2012 21:15:51

Primitivizam i verbalno nasilje izvršnog dopredsjednika NK Dinamo Zdravka Mamića danas su dobili i pravomoćnu osuđujuću presudu. Županijski sud u Zagrebu potvrdio je presudu Općinskog kaznenog suda prema kojoj Mamić u proračun mora uplatiti 15.000 kuna zbog uvrede novinara tportala Boruta Šipsa

Na žalbu Zdravka Mamića zbog presude Općinskog kaznenog suda danas je odgovorio zagrebački Županijski sud potvrdom kazne od 45 dnevnih dohodaka (15.000 kuna) koje Mamić mora uplatiti u proračun zbog vrijeđanja tportalovog novinara Boruta Šipsa u prosincu 2010. godine.

Mamić se, podsjećamo, teškim psovkama i kletvama tada obrušio na Šipsa pred TV kamerama. Povod za eksces bilo je novinarovo pitanje: 'Nije li protivno Zakonu o sportu to što je Mamić čelnik Dinama, a njegov sin vlasnik agencije koja zastupa igrače?'

'Ti si jedan pokvareni lažov, monstrum... Ti si mučki provokator! Budalo jedna! Moj sin radit će što ja hoću i što ja mislim da je u redu. Ti si jedno smeće podmuklo! Proklet bio na Božić 2010! Đubre! Mučko đubre!', vikao je Mamić.

Novinar Šips tada se odlučio za privatnu tužbu i kazneni postupak protiv Mamića zbog izrečenih uvreda, odbijajući mogućnost nagodbe mimo suda.

U privatnom postupku, Mamić je priznao da je vrijeđao novinara te su se stranke nagodile na način da je Mamić Šipsu isplatio 50.000 kuna odštete za uvrede. Kazneni postupak pravomoćan je postao tek danas potvrdom kazne Mamiću u iznosu od 15.000 kuna u korist državnog proračuna.

Redakcija tportala pozdravlja pravomoćnost sudske odluke.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još