ŠEFICA OPORBE KOSOR

'Postavljanje Linića i Čačića u INA-u korak je unatrag'

06.03.2012 u 19:22

Bionic
Reading

Šefica HDZ-a Jadranka Kosor napala je mogućnost da Vlada u Nadzorni odbor INA-e postavi ministra gospodarstva Radimira Čačića i ministra financija Slavka Linića

'Ako je istina to što danas pišu novine o imenovanju prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića i ministra financija Slavka Linića u Nadzorni odbor INA-e, onda to nije iskorak od nekoliko koraka unatrag, nego iskorak od nekoliko godina unatrag', poručila je Kosor na konferenciji za medije u utorak, dodavši kako je to 'vrlo zabrinjavajuće' jer su i sam premijer Zoran Milanović te ministri u Vladi učestalo ponavljali da ministri neće biti članovi nadzornih odbora.

Kosor je upozorila na pisanje medija da je Čačić mađarskoj naftnoj kompaniji MOL krajem prošle godine uputio pismo, rekavši kako to otvara niz vrlo osjetljivih pitanja koja će oni i otvarati. Kritizirala je i imenovanje Zlatka Koračevića, kojega je Čačić nazvao dokazano kvalitetnim kadrom, za predsjednika Uprave HEP-a.

'Činjenica jest da se on pokazao neuspješnim u vođenju jedne tvrtke, puno manje i u nacionalnom smislu nevažnije od HEP-a, a sada mu se daje puno povjerenje da vodi HEP, o kojem, po našem saznanju, nema nikakvih osobitih znanja', rekla je Kosor.

Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Davorin Mlakar smatra da će postavljanje podobnih ljudi i polazak suprotnim smjerom od daljnje depolitizacije dovesti do problema s Europskom komisijom.

Što se cijena goriva tiče, Kosor je rekla kako Vlada treba i može intervenirati, a usprotivila se i najavljenoj dekriminalizaciji lakih droga, naglasivši kako taj potez Kukuriku koalicija nije najavljivala u izbornoj kampanji.

'Svaka droga je opasna i nema lake i teške droge, svaka droga ugrožava život mladih ljudi', smatra Kosor.