Hrvatska ŽELJEZARA SPLIT

Radnici ponovno na prisilnom odmoru

  • Autor: tportal.hr
  • 21.4.2009 9:19:31
  • 20.4.2009 20:06:38

Nakon što su se prije petnaest dana radnici Željezare Split vratili na posao jer im je Uprava pismeno zajamčila da će im do kraja tjedna isplatiti plaće, danas su opet poslani na plaćeni odmor

Naime, Željezara je potrošila sve zalihe željeznog otpada koji je glavna sirovina građevinskog željeza, a 400 radnika još nije sigurno na koji način će im se isplatiti preostala potraživanja, s obzirom na to da već postoje velika dugovanja, a proizvodnje nema, piše Dalmacija News.

Dodatnu zabrinutost radnika stvorila je i informacija da tvrtka Zlomrex namjerava prodati nedavno privatizirane pogone. Sindikalni povjerenik Mladen Bekavac još jednom je optužio Fond za privatizaciju i Vladu da pregovorima s poljskim investitorom tek kupuje vrijeme do izbora.

'Institucije vlasti nije briga za ovih 480 radnika i njihove obitelji što je ukupno oko 2.000 ljudi koji bi uskoro mogli ostati bez ikakvih prihoda. Tu se nalaze i dobavljači kojima su dugovanja već ogromna. Poljski investitor daje tek korporativna jamstva, a sve u stilu platit ću vam, majke mi', kaže Bekavac.

Radnici najavljuju da neće mirno čekati predstojeće izbore, već će u idućih sedam dana organizirati prosvjede te dodaju da jedino rješenje vide u raskidanju ugovora s poljskom tvrtkom Zlomrex i povratku Željezare u državne ruke.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još