Hrvatska PRODAJA BRANITELJSKIH UDJELA MOL-u

Dio branitelja traži istragu protiv Jadranke Kosor

'Tražimo utvrđivanje kaznene odgovornosti svih članova Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja na čelu s tadašnjom ministricom Jadrankom Kosor koji su svojom politički motiviranom odlukom oštetili fond i njegove vlasnike', poručili su branitelji na konferenciji za novinare te ponovno podsjetili na prodaju sedam posto udjela Ine mađarskom MOL-u

Prodali su nam udjele, i to po dvostruko manjoj cijeni nego što bismo dobili na slobodnom tržištu', poručio je Renato Šelj, predsjednik Hvidre Črnomerec, kazavši da Fond nema nadzorni odbor niti je ikad održana skupština fonda, a njegovo upravljanje prepušteno je Erste investu. Naglasili su da je Erste investu također bio prepušten i registar hrvatskih branitelja koji je morao biti zaštićen.

'Već površnim istraživanjem može se utvrditi da su novcem od prodaje udjela Ine kupovani bezvrijedni udjeli državnih gubitaša i tim neodgovornim postupcima bankara dodatno umanjena vrijednost fondu. Erste invest svoje je usluge lošeg poslovanja dobro naplatio hrvatskim braniteljima, a za negativne posljedice ne snosi odgovornost', poručio je Šelj.

Branitelji su poručili da će pokušati utjecati na to da se uvedu zakonitosti toga fonda te zahtijevaju da se vlasništva u državnim poduzećima prepišu pravim vlasnicima dok je još vrijeme.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još