GRAĐANI NEZADOVOLJNI, A VLADA...

Opačić: Napravili smo veliki posao u kratkom vremenu

03.03.2012 u 14:11

Bionic
Reading

Devedesetak članova SDP-a, ministara, saborskih zastupnika i dužnosnika od petka do nedjelje borave u Poreču, na svojevrsnom 'team-buildingu'. Kako je novinarima izjavila potpredsjednica Vlade Milanka Opačić, riječ je o jednom od uobičajenih druženja između članova Kluba zastupnika i SDP-ovih članova vlade, no ovaj put je umjesto Zagreba izabran Poreč

'Nakon dva mjeseca rada u Vladi odlučili smo malo sjesti i međusobno razgovarati, dakle članovi našeg Kluba i članovi Vlade, o tome što popraviti što možda nije dobro funkcioniralo u zadnja dva mjeseca te kako imati bolju komunikaciju unutar stranke. Jako nam je važna komunikacija s našim članovima parlamenta, jer oni odlučuju o onim projektima koji se nađu u Hrvatskom saboru. Raspravljali smo što bi im još trebalo da dobiju puno više informacija o zakonima koje oni moraju zastupati', navela je današnje teme stranačkog savjetovanja Opačić.

'Mislim da smo puno napravili. Donijeli smo proračun prije roka, niz zakona koji su prvenstveno išli u smjeru pomoći hrvatskom gospodarstvu. Mislim da smo donijeli velik broj ključnih zakona i napravili veliki posao u kratkom vremenu', izjavila je potpredsjednica Vlade, odgovarajući na pitanje okupljenih novinara jesu li zadovoljni dosad učinjenim.

Kako reče, intencija je bila na nekoliko ministarstava, to jest financija i gospodarska ministarstva, no i sva druga ministarstva rade punom parom. 'U ovoj prvoj fazi intencija je bila na onim ministarstvima gdje trebamo napraviti prve žešće korake, dakle pomoći gospodarstvu da krene naprijed pa se možda stječe percepcija da neki drugi ne rade', objasnila je Opačić, ujedno i demantirajući da su neki nezadovoljni kadrovima koje SDP nudi za javna poduzeća. 'Nema nikakvih prigovora. Naime, sva kadrovska rješenja donose se na užem kabinetu, na Vladi, dakle u nekakvoj međusobnoj koordinaciji. Prema tome, nema nikakvih nezadovoljstava. Mi se svi trudimo naći što je moguće bolje i kvalitetnije ljude. Nažalost, mi smo mala zemlja pa utoliko imamo skučen prostor za izuzetno velik broj ljudi, a za isto tako velik broj problema', izjavila je Opačić, na što su pak mediji reagirali pitanjem: znači li to 'priznanje da su u kadrovskim resursima limitirani?

'Bila sam precizna. Rekla sam da je Hrvatska mala zemlja i da kao zemlja imamo vrlo malo ljudi koji mogu u ovom trenutku odraditi jedan posao koji se mora odraditi u vrlo kratkom periodu. Vi morate biti svjesni da smo naslijedili dosta teško stanje, prvenstveno u gospodarstvu, u javnim poduzećima, i to je ono što moramo vrlo brzo mijenjati i za to nam trebaju vrhunski menadžeri', objasnila je nasmiješena potpredsjednica Vlade, prokomentiravši i kako je imenovanje menadžera javnih poduzeća, dakle bez natječaja, puno transparentnija i poštenija politika.