PRIJETI EPIDEMIJA?

I u Rijeci oboljeli od mišje groznice

03.03.2012 u 12:46

Bionic
Reading

Nakon što je u Zagrebu zabilježeno više slučajeva mišje groznice i na Klinici za infektologiju KBC-a Rijeka hospitalizirano je pet osoba, od kojih se još dvije nalaze na liječenju, ali će i one skoro biti otpuštene iz bolnice

U svih pet slučajeva kod kojih je zabilježena hemoragijska groznica s bubrežnim sindromom poznatija kao mišja groznica, kako su potvrdili u riječkoj bolnici, nema posljedica za zdravlje, a riječ je o ljudima koji, zbog prirode svoga posla, borave u blizini šume ili rade u skladišnim prostorima.

Prema brojnosti dosadašnjih slučajeva, pretpostavlja se da bi se ove godine, u ljetnim mjesecima, mogla dogoditi epidemija mišje groznice. Iz Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije upozoravaju na potrebu preventivne deratizacije prostora, obavezno pranje ruku i pravilno skladištenje hrane osoba koje borave u šumi, izletnike i šumske radnike.

Da podsjetimo, iako je od mišje groznice za sada u Zagrebu oboljelo tek 20 osoba, epidemiolozi su najavili kako je izgledno da će doći do epidemije te bolesti. Najugroženiji su oni koji često borave u prirodi, a prvi simptomi bolesti uvelike podsjećaju na simptome gripe, koja je također trenutačno aktualna.

Sve o mišjoj groznici pročitajte preko ovog linka