SUMMIT SDP-A U POREČU

'Ne želimo ponoviti greške iz Račanovog mandata'

02.03.2012 u 21:35

Bionic
Reading

Osamdesetak najviših dužnosnika Vlade, Sabora i stranke iz redova SDP-a te nestranački ministri i zastupnici iz SDP-ove kvote okupili su se u Poreču na dvodnevnom skupu na kojem bi glavne teme trebale biti rad Vlade Zorana Milanovića te unutarstranački izbori koji bi se trebali održati u svibnju

'Ovo je stranački skup. Radni dogovor. Bilo je vrijeme da se malo ljudi nađu nakon izbora. To je sve', kratko je prokomentirao šef stranke Zoran Milanović prilikom dolaska na SDP-ovo vikend-druženje.

Iako ni on, a ni drugi SDP-ovci nisu bili raspoloženi otkrivanje tema o kojima će se razgovarati, HRT doznaje da će SDP-ovi ministri na skupu u Poreču izvijestiti članstvo o tome što rade Banski dvori i što namjeravaju raditi.

Već u prvom dijelu zasjedanja dio članova stranke, piše Novi list, rekao je da smjene uprava trebaju biti brže, jer javnost to očekuje, i općenito su svi zazivali maksimalnu efikasnost i odlučnost u donošenju odluka i reformi.

Jedna od tema skupa bit će i izmjene poslovnika Sabora. Podsjetimo, njih je najavio predsjednik Sabora Boris Šprem, a one bi trebale sadržavati ukidanje instituta 'ispravka netočnog navoda' za kojeg saborski šef drži da se do sada zloupotrebljavao.

SDP-ovci će se na skupu dotaknuti i unutarstranačkih stvari. Naime, u lipnju ih očekuju izbori u stranci, a pretpostavlja se da Milanović neće imati prepreka u osvajanju još jednog mandata na čelu SDP-a.

U SDP-u smatraju, piše Novi list, da nikako ne smiju zapostaviti rad u stranci, kako se ne bi ponovile greške iz vremena Račanovog mandata. 'Svi smo u žrvnju i teško dolazimo do Iblera, zato nam druženje treba', rekao je jedan od čelnika stranke za Novi list.

Na dvodnevnom druženju u Poreču okupili su se gotovi svi ministri. Izostao je Slavko Linić te bolesni Neven Mimica i Zlatko Komadina. Iako se posljednjih dana počelo spekulirati o odlasku Komadine s ministarske funkcije danas to nitko od SDP-ovaca nije htio komentirati. Tako nešto, smatraju u SDP-u, u ovom trenutku bi u najmanju ruku bilo neumjesno, prenosi HRT.

Jedan od ministara, Mirando Mrsić, ipak je prokomentirao ankete koje govore o padu popularnosti i povjerenja u Vladu Zorana Milanovića. 'Nismo obeshrabreni anketama koje nam već govore o padu popularnosti, jer znamo da su građani skeptični prema politici i političarima, no mi ćemo im dokazati da nam mogu vjerovati, i već za najkasnije šest mjeseci efekti će biti vidljivi', rekao je Mrsić