ODVJETNIČKE USLUGE

Mjesečna cijena HDZ-ove obrane: 200.000 kn plus PDV

01.03.2012 u 08:58

Bionic
Reading

Za obranu HDZ-a u sudskom postupku koji se vodi zbog afere s crnim fondovima, stranka će dvojici odvjetnika, Tomislavu Peniću i Davorinu Budinu, isplaćivati mjesečno, kako doznaje Jutarnji list, 200 tisuća kuna plus PDV. Informaciju je potvrdio i odvjetnik Budin

HDZ-ovci su Penića i Budina angažirali 20. prosinca 2011, nakon što im je otkazao suradnju prvi odvjetnik Vladimir Gredelj zbog, kako je rekao, 'nepremostivih razlika u gledanju na predmet obrane'.

Penić i Budin već devet godina imaju zajednički odvjetnički ured. Prije nego što su se udružili i započeli zajednički posao Davorin Budin je radio kao zagrebački državni odvjetnik, dok je Tomislav Penić bio na funkciji tajnika Ministarstva pravosuđa.

Iako obavljaju poslove za HDZ više od dva mjeseca, odvjetnici zasad, otkriva Jutarnji, nisu primili prve honorare, ali neće previše pritiskati HDZ zbog isplate jer su toj stranci, navodi dalje Jutarnji list, obojica bliski. No u dogledno vrijeme očekuju isplatu.

Odvjetnici su uvjereni da optužnica protiv HDZ-a ne drži vodu i da je puna manjkavosti. Tomislav Penić je uvjeren da imaju dovoljno argumenata da je sruše. Ipak smatraju da bi najveći problem HDZ-ovoj obrani moglo biti to što će neki okrivljenici izjaviti da priznaju djelo, ali će iskoristiti svoje pravo da ne odgovaraju na pitanja. Obrana će, po svemu sudeći, za sve pokušati okriviti tzv. paralelni sustav vlasti te bivšeg predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera i njegovu ekipu.

Podsjetimo, USKOK tereti HDZ da se u njegov crni fond u razdoblju od 2003. do 2009. nezakonito slilo preko 30 milijuna kuna, a taj je novac preko privatne tvrtke Fimi medije izvučen iz državnih institucija i javnih poduzeća.