Hrvatska MILANOVIĆ UOČI PUTA U BRISEL

'Od sutra se u Europi igra po novim pravilima!'

Premijer Zoran Milanović iskoristio je priliku na sjednici Vlade najaviti svoj službeni put u Bruxelles gdje će na Europskom vijeću prisustvovati potpisivanju Fiskalnog ugovora. Milanović smatra da će se tim ugovorom potpuno promijeniti pravila igre u Europskoj uniji u koju Hrvatska, podsjetimo, treba ući 1. srpnja 2013. godine

'U Bruxellesu će sve članice Eurozone, izuzev Velike Britanije i Češke, potpisati Fiskalni ugovor. Od sutra se, dakle, u Europi igra po novim pravilima!' rekao je Milanović koji za Hrvatsku neće moći potpisati taj ugovor jer Hrvatska još nije članica EU-a.

'Ne možemo taj ugovor potpisati, ali idemo u tom smijeru. Ubuduće će se u svim zemljama Unije trošiti strože. Dio EU-a je krenuo s eurom, on je danas stvarnost i ovo što se sutra potpisuje ide prema fiskalnoj uniji. To neki neće moći izdržati. Od sutra se na neki način pravila mijenjaju i proračunski deficiti se strogo ograničuju pod cijenu sankcija, ali i prijetnjom tužbe', naglasio je ozbiljnost ekonomske situacije u Europi Milanović.

Milanović kaže da će svi oni koji su slabi i koji ne upravljaju dobro svojim novcem morati dobro razmisliti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još