ORKANSKA BURA

Jak vjetar ozlijedio sedam osoba

28.02.2012 u 12:31

Bionic
Reading

Orkanska bura koja je puhala na području Splita, Solina i Makarske izazvala je jučer veće materijalne štete, a uslijed padova zbog jakog vjetra ozlijeđeno je sedam osoba, među kojima su dvije osobe zbog težih ozljeda zadržane u splitskoj bolnici, doznaje se danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj

Na području Makarske jaka bura koja je puhala u ponedjeljak od jutra do popodne, srušila je nekoliko stabala na kolnike, pa je u nekoliko navrata promet državnom cestom D-8 bio u prekidu ili se otežano odvijao. Također na D-8 kod skretanja za Veliko Brdo, jaki vjetar prevrnuo je teretno vozilo srpskih registracija, a vozač (55) je lakše ozljeđen.

Policija je izvijestila kako je zbog padova uslijed jakog vjetra liječničku pomoć na području Makarske zatražilo i pet pješaka, među kojima i jedan državljanin Velike Britanije. Jednoj osobi su utvrđene teške tjelesne ozljede te je prevezen u bolnicu, dok su ostali lakše ozljeđeni.

Na splitskoj plaži Žnjan jučer se zbog bure urušio dio šatora koji se montirao za potrebe održavanja sajma Gast. Nosač konstrukcije je tom prilikom udario muškarca (25) teško ga ozlijedivši. Zadržan je u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Split. Urušeni šator je osim ozljeđivanja muškarca oštetio i tri vozila koja su bila parkirana u blizini, izvijestila je danas policija.