Hrvatska STEZANJE REMENA U MORH-U

Kotromanović ukida beneficirani staž i štedi na ročnicima

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske ove će godine ukinuti beneficirani radni staž za sve zaposlenike oružanih snaga koji ne pripadaju profesionalnim postrojbama a novi ministar Ante Kotromanović namjerava uštedjeti i na ročnicima kojima se naknada spušta za više od tisuću kuna

Pod neprofesionalne vojne postrojbe spadaju gardijske brigade i ostale operativne postrojbe, eskadrile i flotile ratne mornarice, doznaje Defender.hr. To znači da će se beneficirani radni staž ukinuti, primjerice, zaposlenicima na Hrvatskom vojnom učilištu, Domu GS OSRH, počasno-zaštitnoj bojni i slično, piše portal defender.hr.

Pored toga, smanjuje se mjesečna naknada za ročnike na dragovoljnom služenju vojnog roka, i to sa 2660 na približno 1500 kuna, što bi značilo mjesečnu uštedu na jednom kontingentu ročnih vojnika od približno 300 tisuća kuna, čime se dodatno rade uštede u proračunu.

Do sada se za sve zaposlenike svakih 12 mjeseci provedenih u OSRH računalo u staž osiguranja kao 15 mjeseci. Da bi se ostvarile namjere ministra obrane Ante Kotromanovića, potrebno će biti donijeti izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju da bi se precizno moglo odrediti tko sve može imati beneficirani radni staž u OSRH.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još