PROTIV POSKUPLJENJA

'Džepovi potrošača nisu kasica prasica!'

26.02.2012 u 19:16

Bionic
Reading

Društvo Potrošač usprotivilo se najavljenim povećanjima cijena vode i javnog gradskog prijevoza u Zagrebu te ocijenilo da nitko nema pravo novcem građana pokrivati svoje poslovne promašaje i netransparentno upravljanje Holdingom i gradom.

"Poskupljenje je neprihvatljivo i za potrošače nepodnošljivo. Holding i njegove podružnice morale su pronaći rješenje izlaska iz gubitaka kroz racionalizaciju, višu razinu društvene odgovornosti i transparentno upravljanje Holdingom", ističu u otvorenom pismu gradonačelniku, zagrebačkoj Gradskoj skupštini te Upravi Zagrebačkog holdinga predsjednica Društva Potrošač Jadranka Kolarević i predsjednik Saveza Potrošač Ilija Rkman

"Džepovi potrošača nisu ničija kasica-prasica za pokrivanje tuđih poslovnih promašaja, nesposobnosti, za neracionalno i netransparentno poslovanje i vođenje tvrtke te zlouporabe povjerenih javnih dužnosti", ističe se u pismu.

Podsjetili su i da je Vijeće za zaštitu potrošača Grada Zagreba prošloga tjedna odbilo prijedloge za veće cijena vode i gradskog prijevoza.