Hrvatska MLADEN ŠOLČIĆ

Vođa pobune mljekara je osuđeni otmičar

Mladen Šolčić član je HDZ-a, a u listopadu 2011. nepravomoćno je, pak, osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci (uz rok kušnje od dvije godine) i zbog kaznenog djela otmice, piše Večernji list

Naime, kako stoji u presudi Općinskog suda u Bjelovaru, on je 22. ožujka 2011. godine oko 11 sati u Bjelovaru u Ulici Matice hrvatske prišao s leđa Ljiljani Čunović, uzeo joj je iz ruku mobitel i ključeve vozila, te je ugurao u njezin automobil, prijeteći joj smrću ako ne vrati novac koji je uzela sa žiroračuna njegove obitelji. Istodobno je tražio potpisivanje izjave o povratu zadužnice, kao i otkazu ugovora o zastupanju. Bojeći se prijetnji, Lj. Čunović je pristala na njegove zahtjeve. Potom je kod bilježnika ovjerila tražene izjave i vratila novac s računa svoje tvrtke 'Miholjanske mljekare', na račun obitelji Šolčić, nakon čega ju je on pustio, piše Večernji list.

'Ja jesam ušao u sukob s tom gospođom, ali to nije bila otmica. To su gluposti', kaže M. Šolčić navodeći da je sve dobivene poticaje uložio u OPG koji je supruga osnovala prije sedam godina.

Kako dalje piše Večernji list, Mladen Šolčić je u tri godine primio više od pet milijuna kuna poticaja. Točnije, u vremenu od 2008. do 2011. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje se vodi na suprugu Snježanu dobilo je 5.003.238,61 kunu državnih poticaja, odnosno po godini dodijeljeno im je 1.667.746,20 kuna poticaja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još