RADIO TAKSI ZAGREB NA 'PREODGOJU'

Nakon brutalnog napada na vozača 'Cammea', dogovorena suradnja

24.02.2012 u 20:55

Bionic
Reading

Taksi Cammeo izvijestio je danas da je na njegov zahtjev, u povodu napada članova udruge Radio taksija Zagreb na njegove vozače, putnike i vozila, održan sastanak s upravom Radio taksija Zagreb te su se, tvrdi u priopćenju, uspjeli dogovoriti o korištenju zagrebačkih taksi stajališta i o edukativnim razgovorima za vozače

Obje su strane preuzele obavezu međusobnog izvještavanja i reagiranja odmah nakon izgreda ili napetosti bilo koje vrste, a predsjednik udruge Radio taksija Zagreb obećao je direktoru Taksi Cammea da će početi edukativne razgovore s vozačima Radio taksija, priopćeno je. U Cammeu tvrde da će edukaciju provesti i oni iako njihovi vozači dosad nisu bili uzrok izgreda.

Također, stoji u priopćenju, od danas će vozačima i vozilima Taksi Cammea, obvezali su se iz udruge Radio taksija Zagreb, biti omogućeno neometano korištenje taksi stajališta u Zagrebu te ulazak u krug bolnica kada dolaze na naručenu vožnju.

Iako su u Radio taksiju Zagreb dočekani hladno i s očitom namjerom da sastanak ne protekne u prijateljskom ozračju, ocjenjuje u priopćenju Taksi Cammeo, ipak su se na kraju uspjeli dogovoriti o suradnji.

Nakon razgovora s vodstvom Radio taksija Zagreb, direktor Taksi Cammea Vladimir Minovski i tehnički direktor te tvrtke Dražen Medić, na poziv načelnika Tomislava Buterina, posjetili su zagrebačku Policijsku upravu.

Načelnik zagrebačke Policijske uprave izjavio je, tvrde u Cammeu, da će odmah pokrenuti više preventivnih akcija kako bi se smirile napetosti između zagrebačkih taksista te obavili razgovori radi izbjegavanja bilo kakvih sukoba, a posebice fizičkih.

Buterin je zatražio od vodstva Taksi Cammea da ubuduće redovito izvještava zagrebačku policiju o mogućim izgredima te je najavio razgovor s predstavnicima Radio taksija Zagreb, stoji u priopćenju Taksi Cammea.