SKUPA ŠKOLA

HDZ vraćanjem BMW-a - na gubitku

19.04.2009 u 12:50

Bionic
Reading

Blindirani BMW 760 Li, koji je HDZ potkraj 2008. godine kupio i ustupio uredu premijera Sanadera, uskoro će biti prodan BMW-u

Potvrdio je to Večernjem listu glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak koji dodaje da je posao pri kraju te da će, čim bude dovršen, objaviti sve detalje.

'Otpočetka smo znali da u Hrvatskoj nećemo pronaći kupca za taj automobil, pa je prodaja tvrtki koja ga je proizvela bila realno i zapravo jedino rješenje. Javilo nam se, istina, nekoliko 'provokatora', ali to smo shvatili više kao šalu. Svjesni smo toga da ćemo ovom prodajom financijski biti na gubitku jer svaki automobil, bez obzira na to koliko je kvalitetan, gubi na vrijednosti čim izađe na cestu. Naš je automobil, usto, oštećen od udarca', kaže Jarnjak.

Kupnjom novog BMW-a, čija se vrijednost procjenjuje na 4,3 milijuna kuna, HDZ se dosta opekao. Iako ga je nabavio po principu staro za novo i kupnju obrazlagao činjenicom da je prethodni BMW kojim se vozio premijer postao preskup za održavanje, razumijevanje za tu argumentaciju u javnosti je izostalo.

Skupocjeno je vozilo, naime, kupljeno u vrijeme krize i poklopilo se s razdobljem u kojemu je Vlada intenzivno upozoravala na potrebu štednje na svim razinama. Suočen s lavinom osuda, premijer je naredio HDZ-u da skupu limuzinu odmah proda.