APEL ZAGREBAČKOJ VLASTI

Ne dozvolite poskupljenja plina, vode i prijevoza!

24.02.2012 u 16:55

Bionic
Reading

Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) zatražili su danas od zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Zagrebačke skupštine i skupštine Holdinga Davora Bernardića da ne odobre porast cijena javnog gradskog prijevoza, vode i plina.

ako smo očekivali da će povećanje PDV-a utjecati na povećanje cijena plina i javnog prijevoza, željeli smo vjerovati kako će gradske vlasti, na tragu Vladinih uvjeravanja da povećanje PDV-a neće značiti i povećanje cijena, ali i temeljem političke pripadnosti, pronaći način da ne povećaju cijene, ističe NHS.

No, ne samo da će cijene rasti kod plina i, neočekivano visoko, kod javnog gradskog prijevoza, nego se najavljuje i poskupljenje vode.

Vlada je uvodila niže stope PDV-a, pa tako i na cijenu vode, kako bi donekle amortizirala cjenovni udar ukupnog povećanja PDV-a, a u Zagrebu taj se amortizer jednostavno "trga" povećanjem naknade vodoopskrbe i odvodnje. Dodatno ljuti što se, po tko zna koji put, za obrazloženje toga poskupljenja koristi i preskupi pročistač otpadnih voda.

Očekujemo i tražimo od gradskih vlasti da barem tu, gdje imaju političku kontrolu i nadzor nad cijenama, ne odobre povećanja cijena, ističe NHS.