Hrvatska NOVI GAF KUKURIKU VLADE

Šefica Porezne uprave pod ovrhom zbog gotovo 100 tisuća kuna duga!

Nova šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec duguje gotovo 150 tisuća kuna, zbog kojih su joj na sudovima u Slatini i Virovitici izdana ovršna rješenja. Takve optužbe stoje u pismu koje je su danas dobili novinari u Saboru. Iako je Čavlović Smiljanec te optužbe odbacila, dio njih potvrdio je Općinski sud u Virovitici

U pismu koje je naslovljeno na Vladu, a potpisano sa 'zabrinuti građani i stranački kolege', navodi se kako su protiv Čavlović Smiljanec izdana četiri ovršna rješenja, koja, kako tvrde anonimni građani, šefica Porezne uprave odbija primiti po sudskim dostavljačima i preporučenom poštom.

Među ovršnim rješenjima su i ono suda u Virovitici od 16. rujna 2010. i to zbog duga kod Privredne banke Zagreb u iznosu od 39.381,00 kuna. Također se navodi ovršno rješenje od 7. listopada 2010. istog suda zbog duga kod Privredne banke u iznosu od 57.695,00 kuna. Sud u Virovitici, stoji u anonimnom pismu, izdao je i ovršno rješenje 10. studenog 2010. i to zbog dugovanja kod Zagrebačke banke u iznosu od 37.998,00 kuna. Osim virovitičkog, ovršno rješenje, navodi se u pismu, izdao je i sud u Slatini 23. rujna 2010. zbog dugovanja u iznosu 14.353 kune.

'Smatramo da osoba koja je dužna i nije podmirila svoje dugove u iznosu od 149.427 kuna ne može vršiti niti jednu dužnost, a osobito dužnost ravnateljice Porezne uprave', stoji u pismu.

No ako se pita samu Nadu Čavlović Smiljanec, pismo nije istinito.

'Sudski sporovi koje sam vodila vezano za kamatu na kreditnim karticama sa spomenutim bankama su završeni i sva dugovanja su po okončanju sporova i na vrijeme podmirena.

Jedini sudski spor koji se trenutačno vodi jest spor oko obrtničkog kredita u kojem sam ja sudužnik, a moj suprug jamac, a koji se trenutno vodi pred Općinskim sudom u Virovitici. Naime, glavni dužnik, tj. obrt bar Oko završio je u stečaju, a ja sam kao sudužnik podmirivala rate kredita do svibnja prošle godine. Kako ni na koji način suprug i ja nismo uspjeli mirno riješiti to pitanje, ono se rješava sudskim putem.

Izražavam žaljenje što se na ovakav način pokušava skrenuti pozornost sa stvarnih problema o kojima sam javno govorila proteklih dana
', stoji u priopćenju Nade Čavlović Smiljanec.

Navode pisma demantirao je i sud u Slatini,dok je sud u Virovitici potvrdio da se protiv šefice Porezne uprave vode ili su se vodili postupci.

Linić: Moje radno vrijeme je završilo

O cijelom slučaju pokušali smo dobiti i komentar ministra financija Slavka Linića, čija je Čavlović Smiljanec pomoćnica.

'Moram se upoznati s predmetom', bio je prvi Linićev komentar, no kada su ga novinari upitali hoće li se vratiti i dati izjavu, Linić je odbrusio da je 'njegovo radno vrijeme završeno'.

Sud u svojem odgovoru na novinarsko pitanje navodi da je 'pokrenut ovršni postupak protiv navedene osobe od ovrhovoditelja PBZ d.o.o. Zagreb, radi ovrhe na računu, radi iznosa od 37.978,11 kuna, a izdano rješenje o ovrsi od dana 20. listopada 2011. je postalo pravomoćno 16. siječnja 2012. godine' te da je 'ovrhovoditelj PBZ Card pokrenuo postupak, radi ovrhe na računu u iznosu od 57.695 kuna, a rješenje o ovrsi izdano dana 28. listopada 2011. je postalo pravomoćno 15. studenoga 2011. godine'.

Osim toga, sud u Virovitici potvrdio je da su vođena još dva postupka - u predmetu u kojem je tužitelj Zagrebačka banka d.d. Zagreb, radi plateža 39.381,27 kuna te predmetu u kojem je tužitelj PBZ Card d.o.o. Zagreb, radi plateža 37.998,11 kuna, pri čemu sud navodi da su oba postupka pravomoćno dovršena.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još