KADROVSKE NESUGLASICE

Vijesti u 17 po Šprajcovu konceptu, ali bez Šprajca?

24.02.2012 u 10:56

Bionic
Reading

Zoran Šprajc – do jučer rado gledan voditelj i urednik središnjeg 'Dnevnika' HTV-a koji je s tog mjesta praktički po kazni uklonjen nakon što Programsko vijeće HRT-a nije moglo prijeći preko priloga o padu Vukovara emitiranog u njegovu 'Dnevniku' – čini se, ipak neće 5. ožujka opet na ekran, čak ni kao urednik koncepcijski novih 'Vijesti' u 17 sati, otkriva Novi list

Vijesti će, doduše, ići, i to po konceptu koji je baš Šprajc predložio glavnom uredniku HTV-a Bruni Kovačeviću. One bi trebale biti i brže i dinamičnije, trajati 20 minuta, odnosno dvostruko duže nego dosad, emitirati se i vikendom. No, kako neslužbeno saznaje Novi list, zapelo je oko odabira ekipe. Ljudi kojima vjeruje Šprajc nisu oni u koje vjeruje programsko čelništvo.

Pa dok je Šprajc, kako se priča, uz sebe želio vidjeti i Elizabetu Gojan ma koliko kao predsjednica Ogranka HND-a na HTV-u bila čelništvu trn u oku, Šprajcu nadređeni u fokusu, kako se saznaje, imaju primjerice Kristinu Validžić. Da je do mimoilaženja došlo, potvrdio je Novom listu i sam Šprajc, ne dižući tenzije, već spuštajući loptu na zemlju.

'Iskreno vjerujem da se radi o dobrom konceptu i da će 'Vijesti' u 17 biti i dobre i kvalitetne', kazao je Šprajc, dodavši tome tek kako je odgovornost za 'Vijesti' u 17 preuzeo v. d. urednika Informativnog programa HTV-a Dražen Miočić. Ništa strašno Šprajc ne vidi ni u činjenici da ovime do daljnjeg ostaje 'izvan ekrana'. Ostaje, veli u svojoj maniri, konceptualni umjetnik, a to hoće reći da će pisati te predlagati i dalje neke nove koncepte.
Ako je, međutim, suditi po žestini reakcije s vrha HRT-a, možda se sve i opet zadnji čas obrne i posve drukčije rasplete.

'Informacije o 'Vijestima' u 17 objavit ćemo u ponedjeljak kada sve bude definirano. Nema nikakvih tajni, stvar je u radnoj fazi. Krajnje je besmisleno da mediji raspravljaju o svakom radnom sastanku na HRT-u, kao i da se pravdamo za odluke koje još nisu ni donesene', poručuju iz Službe za odnose s javnošću HRT-a.