ČEKA SE OČITOVANJE MLJEKARA

Ministar nudi 33 eurocenta po litri mlijeka

23.02.2012 u 19:36

Bionic
Reading

Sastanak Savjeta za mlijeko u Ministarstvu poljoprivrede kasno poslije podne je prekinut na sat vremena na zahtjev mljekarske industrije kako bi se očitovala na prijedlog o cijeni od 33 eurocenta, kratko je novinarima nakon izlaska sa sjednici Savjeta izjavio Branko Karamarković iz Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka

Na sastanku se razgovara o novom modelu otkupne cijene mlijeka, a prijedlog koji se trenutno razmatra je cijena od 33 eurocenta i na taj se prijedlog očekuje očitovanje mljekarske industrije.

Karamarković, kojega su novinari jedinoga uspjeli upitati za tijek sastanka, kaže kako vjeruje da su blizu dogovora. Sastanak Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka počeo je jučer oko 11 sati, a kasno sinoć je prekinut i nastavljen danas poslijepodne.

Iako su predstavnici Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) danas prijepodne najavili da, nakon noćašnjeg privođenja 29 prosvjednika na Slavonskoj aveniji u Zagrebu, neće doći na nastavak sjednice, novinari koji se nalaze ispred Ministarstva zamijetili su na ulazu ili izlazu i neke proizvođače iz tog saveza.

Proizvođači mlijeka prosvjeduju već deset dan ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru te na više punktova širom Hrvatske.