OPTUŽBE IZ SKUPŠTINE

Bandić trguje javnim interesom za Hoto grupu

23.02.2012 u 18:07

Bionic
Reading

'Grad neće dati Hoto grupi polivalentne dvorane u prostorima šoping-centra Cvjetni', odlučeno je na današnjoj sjednici Odbora za kontrolu. Prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da 'trguje' javnim interesom koji je nedavno predložio odbačen je većinom glasova vijećnika, a neki su ga nazvali i bezobraznim

'Ovaj je prijedlog bezobrazan. Investitor je ostvario sve svoje interese. Dobio je javnu garažu zbog koje se sada u onoj gradskoj na Tuškancu nitko ne parkira, dobio je dio javne površine, ulice, a Grad je napravio strašnu pogrešku jer mu je sve to omogućio', upozorio je predsjednik odbora Josip Kregar.

Iako je javno korištenje dvorana bio jedan od preduvjeta da se na Cvjetnom realizira projekt Tome Horvatinčića, Grad bi, prema gradonačelnikovu prijedlogu, koji je na sjednici obrazložio pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, Hoto grupi u zamjenu za otpisivanje dugova ponudio dvorane.

'Riječ je o dvije polivalentne dvorane namijenjene održavanju javnih programa. U zamjenu za otpisivanje duga od 7,2 milijuna kuna Grad bi se odrekao korištenja tih dviju dvorana', kazao je pročelnik Lovrić.

Zastupnici su taj gradonačelnikov prijedlog nazvali i krajem jedne tužne priče. 'Projekt Cvjetni bio je presedan kada se javna površina stavila u funkciju privatnog interesa. Ovo je kraj jedne tužne priče o javnom interesu koji se ovdje nikada očito i nije imalo namjeru realizirati', kazao je vijećnik Jurica Meić.

Sudeći prema reakciji i glasovima Odbora za kontrolu, prijedlog gradonačelnika da mijenja dvorane za otpis dugova, a koji će u utorak biti na dnevnom redu Skupštine, ima male šanse da i prođe.