Hrvatska KOSOR TRAŽI POMOĆ

'Neka Josipović primi mljekare koji su na rubu očaja'

Nakon prekida pregovora i sinoćnjih uhićenja mljekara, dio njih popodne je stigao u Sabor, gdje su zatražili od klubova zastupnika da ih saslušaju. Na njihovu molbu odgovorio je HDZ čija je šefica stranke Jadranka Kosor rekla da će od predsjednika Josipovića zatražiti da ih primi

'Razgovarali smo o problemima ovih ljudi, među njima su i neki koji su noć prije bili uhićeni. U razgovoru smo se dotakli i poslova Vlade, kao klub ćemo inzistirati na tome da u Sabor dođe premijer, da objasni što Vlada misli poduzimati kao sljedeće korake da ne propadnu. Situacija je zabrinjavajuća. Složili smo se oko toga da nikakve prosvjede ne treba radikalizirati. Čut ću se s predsjednikom Josipovićem, koji je uvijek imao razumijevanja za probleme poljoprivrednika. Zamolit ću ga da primi predstavnike mljekara koji su na rubu očaja, vjerujem da će to učiniti kako bi mu objasnili ključne činjenice koje zastupaju. Nužno je da se i premijer uključi i da se ovaj problem riješi. Ovo su razumni ljudi koji itekako razumiju probleme države, razumiju Vladu koja je relativno nova', poručila je Kosor nakon sastanka s mljekarima.

Vapaj premijeru i predsjedniku Josipoviću uputio je iz Branko Zorić iz Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka. 'Ovo nije politički, već ekonomski problem i problem opstanka mljekara u RH. Molio bih sve saborske zastupnike da nas pozovu i da pokažemo kako to izgleda na papiru i pozivam da nas prime Josipović i Milanović i poslušaju i drugu stranu. Zamolio bih da nas razumiju, mi ne želimo građane Hrvatske i Zagreba maltretirati. Želimo to riješiti, a ne da svake dvije godine moramo izlaziti na ulice', rekao je Zorić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još