KARAMARKO KRITIZIRA

'Nije dobro što je akcija izvedena noću, bez nazočnosti medija'

23.02.2012 u 11:45

Bionic
Reading

Iako ga u samoj sabornici nisu htjeli poslušati, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić saborskim je novinarima pojasnio što se to sinoć dogodilo na Slavonskoj aveniji

'Uklonili smo traktore koji se nalaze i blokiraju normalan život građana. Podrazumijeva se da onaj koji pruža otpor da nad njim mora biti primjenjena sila. Sinoć je bilo 29 privedenih i samo

troje uz prisilu. Svi pušteni i ide prekršajna ', pojasnio je Ostojić.

Upitan da li je moglo i bez uhićenja, Ostojić je kazao: 'Moglo je da su poslušali. Zapovijed policije se mora slušati, a ona je bila – uklonite blokadu. Dogovor je ranije bio da će biti deblokirano. Nisu deblokirali ceste i to je to. Ako netko odbija da makne stroj i ono što je dogovoreno, policija mora postupati po zakonu'.

Kritičan je ipak bio bivši ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. 'Nije dobro što je sama akcija izvedena noću bez nazočnosti medija što mi sebi, dok sam ja bio ministar, nismo dopuštali. Vi ste vidjeli naše akcije koje su bile često u funkciji asistencije, recimo pitanje Varšavske. Mi smo vodili akcije pred hrvatskom javnošću. Kako su oni izveli akciju noćas, kako su ljudi izvedeni - Bog zna', prokomentirao je Karamarko.

Upitan kakvu poruku sada šalje policija Karamarko je kazao da je ona: 'Nemojte prosvjedovati jer mi ćemo sve pohapsiti'.

Podsjetio je i da je za vrijeme njegove vladavine bilo sličnih situacija, no da je tada policija puštala da politika odradi svoje.