Hrvatska MUŽNJA VLADE

'Jakovina nije u stanju riješiti problem mljekara'

  • Autor: V.Brkulj
  • 23.2.2012 13:57:16
  • 23.2.2012 12:28:16

'Tražimo da u slučaju mljekara intervenira Vlada jer je očito da ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina nije u stanju riješiti problem koji je nastao', kazao je predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Igor Rešetar i dodao da Jakovinu treba smjeniti

Nakon što je noćas s još 29 prosvjednika priveden u policiju jer je pružao otpor prilikom policijskog 'oslobađanja' sjevernog traka Slavonske avenije, koja je bila danima blokirana traktorima, Rešetar kaže kako je bio iznenađen policijskom akcijom.

'Poslije onoga što se dogodilo noćas sada ćemo biti još ustrajniji u prosvjedima dok se naši zahtjevi ne ispune. Tražimo da se stanje vrati na pozicije kakvo je bilo 31. listopada prošle godine, a to znači da cijena mlijeka bude 2,70 kuna i da od Vlade i dalje dobivamo poticaj u iznosu od 0,42 lipe.'

Mljekari od premijera Milanovića traže da se smjeni ministar Jakovina, da im se omogući fiksna cijena plavog dizela do ulaska Hrvatske u Europsku uniju i ukine progon protiv privedenih mljekara.

Iako je za danas u 13 sati u Ministarstvu poljoprivrede zakazan nastavak jučerašnjeg sastanka s mljekarima, Rešetar napominje kako on na njemu neće biti. Podsjetimo, njegovi ljudi su jučer bili na sastanku petnaestak minuta, iznijeli su svoje zahtjeve, a potom otišli, dok su svi ostali sudionici ostali i pokušali naći dogovor, no ni nakon jedanaest sati pregovaranja u tome nisu uspjeli.

Mljekari su poslijepodne zatražili i sastanak sa saborskim Klubovima zastupnika i među prvima ih je na sastanak primila predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.

Posljednji prijedlog koji je stigao iz mljekarske industrije bio je 2,41 kunu za litru, ali oko njega nije postignut dogovor. Prosvjedi, koji su započeli prije desetak dana, bili su motivirani jednostranom odlukom Dukata da mlijeko otkupljuje po cijeni od 2,30 kuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još