ZASTUPNICI NA NOGAMA

HDZ zbog uhićenja mljekara traži dolazak Milanovića

23.02.2012 u 10:06

Bionic
Reading

Već na početku sjednice Sabora HDZ je zatražio stanku da bi mogao progovoriti o noćašnjim uhićenjima mljekara koji su prosvjedovali pred tvornicom Dukata u Zagrebu

'Među prosvjednicima, ali i proizvođačima, zavladao je zastrašujući strah. Možda je vama smiješno, ali ljudima koji su proveli  noć u policiji nije. Među uhićenima su i sudionici HRT-ove emisije Otvoreno pa bi se moglo reći da su uhićeni zbog izrečenog', obratila se nakon stanke zastupnicima predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.

Podsjetila je pritom i na prosvjede u Varšavskoj, kada je, kako je ustvrdila, 'policija djelovala po Zakonu, i to usred dana'.

'Nijedan detalj tada nije mogao proći bez javnosti, a ovo sinoć je bilo u gluho doba noći, kada to nisu mogli pratiti ni mediji. Ne želimo da Hrvatska bude policijska država i da pregovori počinju i završavaju treniranjem strogoće. Najava Vlade da će se prosvjedi dopustiti na Markovom trgu, u kontekstu sinoćnjih događaja, izgleda kao farsa', rekla je Kosor te zatražila da se u Saboru pojavi i premijer Milanović

Zabrinut je zbog sinoćnjih događaja bio je i HDSSB-ovac Dinko Burić, no više ga je brinulo to što se za riječ u cijeloj situaciji javio HDZ.

'Apsolutno podupiremo opravdane zahtjeve mljekara i protivimo se upotrebi sile protiv njih. No slušajući Kosor ne mogu se oteti dojmu da HDZ-ovom licemjerju nema kraja. Imali ste iste probleme i rješavali ste ih istim načinom – prevarom seljaka ili silom. Sjećamo se itekako da je Karamarko svoje građane nazvao Indijancima. Dužan sam to reći jer su seljaci u situaciji kakvoj jesu zbog vas i vaše politike zadnjih osam godina. Nova vlast je loše počela i ne može se slati policiju na seljake. Poručujem vama u Kukuriku koaliciji - nemojte biti druga, nego budite i drugačija vlast', rekao je Burić.

Na te riječi reagirao je i HDZ-ovac Vladimir Šeks. 'Gospodin Burić je oklevetao predsjednicu stranke Kosor i lažno imputirao i insinuirao određene postupke Vlade i na taj način u besprimjerenom stilu i tonu obrušio se lažima i klevetama na Klub zastupnika HDZ-a', rekao je Šeks.

Istu primjedbu imala je i HDZ-ovka Đurđica Sumrak, no nakon njenih riječi oglasio se i Burić. 'Kada čuju vas, gospođo Sumrak, i građanima padne mrak', rekao je Burić.

Iako je predsjednik Sabora Boris Šprem ponudio zastupnicima da im se obrati ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, u HDZ-u su inzistirali na dolasku Milanovića.