BLOKIRANE CESTE

Policija privela mljekare koji prosvjeduju pred Dukatom!

23.02.2012 u 07:16

Bionic
Reading

Slavonska avenija kod Čavićeve, koju su jučer poslijepodne u oba smjera blokirali mljekari koji su prosvjedovali pred Dukatom, ponovno je otvorena za promet u 1.40 sati, doznaje se u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Zbog prosvjeda mljekara prekinut je promet na više cesta u zemlji

Policija je izvijestila da su tijekom noći s prometnice maknuti traktori koji su blokirali promet te su u policijsku postaju privedeni mljekari koji su prosvjedovali pred Dukatom. Tijekom privođenja prosvjednika nije bilo incidenata i sve je proteklo mirno. U policiji nisu željeli iznijeti podatke koliko je osoba privedeno, napomenuvši kako će javnost o tome biti izviještena tijekom jutra.

Zbog prosvjeda mljekara pred Dukatom u Zagrebu je jučer od 15.40 sati bila zatvorena Slavonska avenija kod Čavićeve u oba smjera, pa se promet preusmjeravao obilazno.

Proizvođači mlijeka, u organizaciji Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka, prosvjeduju deseti dan nezadovoljni otkupnom cijenom mlijeka, a sastanak Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka nastavit će se danas u 13 sati u Ministarstvu poljoprivrede, priopćeno je kasno sinoć iz Ministarstva.

HAK: Promet Čavićevom prekinut

Kako javlja Hrvatski autoklub (HAK), promet je prekinut Čavićevom ulicom u Zagrebu, na Podravskoj magistrali (D2) u mjestima Štaglinec i Kloštar Podravski, na D3, čakovečkoj obilaznici kod rotora Nedelišće i na raskrižju za Ivanovec, na D7 u Velikoj Kopanici, čepinskoj i đakovačkoj obilaznici, na D28 u Svetom Ivanu Žabnom, na D41 u Bojnikovcu i na D43 u Bjelovaru kod Sirele.

Zbog blokade državne ceste Slavonski Brod - Nova Gradiška zatvoren je čvor Lužani na autocesti A3 Bregana –Lipovac. Promet se preusmjerava na čvorove Nova Gradiška i Slavonski Brod zapad.

Naizmjence se vozi na D2 u Poljancu i Donjem Vratom, na D5 u Grubišnom Polju i Daruvaru, na D28 u Velikom Grđevcu i na D45 u Garešnici.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostali moraju imati zimsku opremu u Lici na državnoj cesti D42 Josipdol - Poljanak te na pojedinim cestama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji: D62 Ravča - Mali Prolog - Metković, D222 GP Mali Prolog - D62, D513 Mali Prolog - Ploče i ŽC6208 Vrgorac - Staševica - D513.

Za sav promet zatvorena je državna cesta D425 Čeveljuša - Karamatići, dok samo osobna vozila smiju voziti cestom ŽC5169 Bjelopolje - Donji Lapac.

Na granicama nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.