Hrvatska SUZE, SMIJEH I PJESMA

Oproštaj od Mosora uz Beatlese

Stotine Splićana i gostiju prisjetile su se preminulog novinara i književnika Milorada Bibića Mosora na komemoraciji u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci. I vijećnica i glavni gradski trg bili su pretijesni za sve koji su došli izraziti sućut obitelji i upisati se u knjigu žalosti - u istom trenutku zabilježene su i suze, i smijeh, i pjesma

Od Mosora se najprije vrlo emotivno oprostio počasni predsjednik Radničkog nogometnog kluba Split Žarko Mihaljević, a zatim i novinar Boris Dežulović.

'Do posljednjeg trenutka vjerovali smo da je ovo još jedan Mosorov zajeb, ali ovo je prvi put da je on uspio naljutiti ljude. Bio je čovjek u čijim knjigama nije bilo negativaca jer je vjerovao da su svi ljudi dobri, bio je kao duh iz Aladinove lampe', kazao je Dežulović. Od bivšeg kolege i prijatelja toplim riječima oprostio se i glavni urednik Slobodne Dalmacije Krunoslav Kljaković.

Komemoracija za Mosora vjerojatno je najbolji dokaz koliko je preminuli novinar i književnik bio cijenjen: bili su tu gotovo svi lokalni političari, od desničara do ljevičara, te brojni glumci, književnici i pjevači, kao i likovi iz njegovih knjiga 'Zakon Pjace' i 'Zadnja pošta Riva'. Viđeni su Dino Rađa, Željko Jerkov, Gibonni, Dragan Lukić Luky, Emir Hadžihafizbegović, Stanko Poklepović, Hrvoje Maleš...

Polusatna komemoracija završena je uz Mosorovu najdražu pjesmu, 'Hey Jude' Beatlesa. Pogreb će se održati u 15 sati na gradskom groblju Lovrinac, a najavljen je i dolazak premijera Zorana Milanovića.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još