OBILJE SUNCA I TOPLINE

Stiže nam pravo proljeće i do +19

21.02.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Naredni dani u tjednu bit će sve topliji i sunčaniji, a vikend bi trebao donijeti prave proljetne temperature i obilje sunca. Samo će nas hladna jutra podsjećati da zima još uvijek nije prošla, kažu prognostičari

U srijedu će u kontinentalnim krajevima biti pretežno sunčano, no ujutro mjestimice s maglom. Puhat će slab vjetar. Ujutro će biti mraza. Jutarnje temperature kretat će se od -7 do -3°C, dok će najviše dnevne biti od 3 do 8°C.

U srijedu će na Jadranu biti pretežno vedro. Puhat će slaba do umjerena bura koja će još ujutro ponegdje biti pojačana. Jutro će biti prohladno, diljem Zagore uz mraz, a slabog mraza bit će mjestimično i uz obalu sjevernog Jadrana. Najviše dnevne temperature bit će od 9 do 15°C.

U četvrtak će na kopnu biti djelomično sunčano uz više oblaka prema kraju dana, osobito u Slavoniji. Vjetar će biti slab jugozapadni. Ujutro će biti hladno s mrazom, a dnevne temperature kretat će se od 4 do 9°C.

Na Jadranu će u četvrtak biti pretežno sunčano, poslijepodne uz promjenjivu naoblaku i suho. Puhat će slaba bura i sjeverozapadnjak. Jutro će biti prohladno; u zaobalju se očekuje umjeren mraz, a slab mraz moguć je i ponegdje uz obalu. Najviše dnevne temperature bit će od 11 do 16°C.

U petak će u unutrašnjosti biti djelomično sunčano uz više oblaka ujutro, kad na istoku nije isključena mogućnost za koju kišnu kap. Zapuhat će slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. Bit će osjetno toplije. Jutarnja temperatura kretat će se od -2 do 3°C, a najviša dnevna od 12 do 15°C.

Na Jadranu će u petak biti pretežno sunčano i toplo. Jutarnja temperatura kretat će se od 4 do 9°C, a najviša dnevna od 13 do 17°C.

U subotu će u kopnenom području biti pretežno sunčano uz slab jugozapadni vjetar. Temperatura će biti slična kao u petak, što znači da će i dalje biti proljetno toplo.

I na Jadranu će u subotu biti puno sunca. Temperatura bi se poslijepodne mogla popeti i do 19°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti biti nešto više oblaka uz manji pad dnevne temperature, što znači da će maksimalna biti oko 10°C.

Na Jadranu će i u nedjelju biti pretežno sunčano, a zbog umjerene bure malo će osvježiti. Najviše dnevne temperature kretat će se od 11 do 15°C.

Početak novog radnog tjedna donijet će nam nastavak relativno toplog vremena, ali uz nešto više oblaka. Pri tome nisu isključene slabe oborine, i to uglavnom u kopnenom području. Malo će osvježiti uz dnevne temperature na kopnu od 4 do 9, a na Jadranu od 8 do 13. Na vidiku zasad nema nikakvih novih zimskih udara, rekao je predsjednik udruge Crometeo Kristijan Božarov.

Zanimljivosti

Ako velja ne veljuje, onda marač i veljuje i vraguje, što znači da ako veljača ne donese hladno zimsko vrijeme, onda će ga donijeti mart, odnosno ožujak. Dakle, ove godine ožujak bi trebao biti lijep.