OPROŠTAJ U SLOBODNOJ

'Koliko je Mosor dao Splitu neki ne bi ni u sedam života'

20.02.2012 u 14:53

Bionic
Reading

Preminuli novinar, književnik i legenda hrvatske košarke Milorad Bibić Mosor bit će pokopan u srijedu u 15 sati na splitskom gradskom groblju Lovrinac. Službena komemoracija održat će se istog dana u 11 sati u Staroj vijećnici na splitskoj Pjaci

Od kolege i prijatelja u ponedjeljak su se oprostili u njegovoj redakciji Slobodne Dalmacije u Dugopolju, pokraj radnog stola na kojemu je ispisao stotine svojih duhovitih tekstova, intervjua i reportaža. Vrlo emotivno o Mosoru su govorili glavni urednik Slobodne Dalmacije Krunoslav Kljaković, direktor Miroslav Ivić te kolege Ivica Flesch i Zlatko Gall.

'Mislim da je Mosor utisnuo posebni timbar Slobodnoj Dalmaciji, da je postao njezin zaštitni znak i da mu pripada mjesto u kući slavnih uz dva Joška, uz Smoju, uz Popa i druge naše besmrtnike koje mlađi naraštaji novinara, prvenstveno radi sebe, ne bi smjeli zaboraviti. I zato te, Mosore moj, u jednu ruku puno ne žalim nego ti čak i malo i zavidim.

Jer, ti su u svojih 60 godina dao svojoj obitelji, svojim kolegama i prijateljima, svom gradu i svojoj novini, toliko ljubavi, vedrine i odanosti koliko mnogi drugi ne bi dali ni u sedam života. Hvala ti meštre i ajmo naprid', kroz suze je kazao Kljaković.