Hrvatska IZBORNI SABOR HSLS-A

Usprkos izbornom debaklu, Kosor ponovno izabran za šefa

Za Darinka Kosora na izbornom Saboru HSLS-a glasovalo je 356 delegata, a za njegova protukandidata Mladena Gajskoga samo 140 delegata Sabora. Time je Darinko Kosor, bez obzira na izborni neuspjeh, ponovno izabran za predsjednika HSLS-a

Unatoč tome što je na proteklim izborima pod vodstvom predsjednika Darinka Kosora, HSLS izgubio status parlamentarne stranke, delegati te stranke na današnjem 17. saboru HSLS-a potvrdili su ga za novog predsjednika stranke. Kosor je uvjerljivo pobijedio svoga protukandidata Mladena Gajskog, zagrebačkog odvjetnika koji se u stranku uključio prije šest godina.

Za Darinka Kosora glasovalo je 356 delegata, a Mladena Gajskoga samo 140 delegata Sabora. Kosor je u svom obraćanju delegatima rekao da se on ne boji sazivanja Sabora stranke jer mu je to treći u dvije godine mandata.

'S ovime prestaju sve napetosti u stranci i od danas svi zajedno krećemo u pripreme za lokalne izbore. Uvjeren sam da će poslije narednih lokalnih izbora, HSLS biti dobra vlast u stotinama općinama i gradovima diljem Hrvatske', naglasio je Kosor. Njegov protukandidat Mladen Gajski rekao je da su rezultati sjajni s obzirom da je za kampanju imao samo dva tjedna.

'Nisam mogao obići cijelu Hrvatsku te se nisam time mogao predstaviti svim članovima. S obzirom na pomalo čudnu organizaciju sabora, moj rezultat je zapravo odličan', rekao je Gajski. Inače, na saboru nije bilo previše kritike zbog loših izbornih rezultata, jedino je Kosorov protukandidat za predsjednika Dražen Breglec bio najoštriji kazavši da je HSLS danas na političkoj margini, vrlo blizu političke beznačajnosti i ništavila.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još