DOBRA PORUKA IZ HZZO-A

Dugovi za dopunsko mogu se plaćati u ratama

17.02.2012 u 16:02

Bionic
Reading

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) odlučilo je osiguranicima olakšati otplatu duga za dopunsko zdravstveno osiguranje za prošlu i ranije godine tako da će dug, nastao zbog neredovitih uplata premija i pripadajućih troškova, moći otplatiti u četiri do šest rata

Direktor HZZO-a Tihomir Strizrep izjavio je Hini kako ukupni dug osiguranika za dopunsko osiguranje iznosi između 15 i 16 milijuna kuna. Inače, Zavod je u prošloj godini od dopunskog prihodovao 1,2 milijarde kuna.

Upravno vijeće utvrdilo je i maksimalne mjesečne novčane iznose za provođenje postupaka magnetske rezonance (MR) za izvanbolničke ustanove s kojima je HZZO za tu pretragu sklopio ugovor. Strizrep kaže da su ti iznosi 20 posto niži, za koliko je prije nekoliko mjeseci snižena i cijena pretrage MR.

Dodaje kako je djelatnost MR u tim ustanovama sada izdvojena od ostalih radioloških pretraga, što će omogućiti efikasnije praćenje broja obavljenih postupaka i njihove troškove, te utjecati na smanjenje listi čekanja.

Radi osiguravanja kontinuiteta u provođenju djelatnosti hitne medicine na području Brodsko-posavske županije prihvaćena je ponuda Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije.

Također, radi usklađenja potrebnog broja timova sanitetskog prijevoza, prihvaćene su ponude domova zdravlja za ukupno 58 timova na području Međimurske županije, Dubrovačko-neretvanske, Brodsko-posavske, Šibensko-kninske, Varaždinske i Zadarske županije.