Hrvatska TRAKTORI NA ULICAMA

Mljekari pred Dukatom, blokirana Slavonska avenija

Proizvođači mlijeka, koji četvrti dan prosvjeduju nezadovoljni Dukatovom otkupnom cijenom mlijeka, blokirali su od ranog jutra tvrtku Dukat na Slavonskoj aveniji. Pred Dukatom u Čavićevom je više od 60 traktora, a Slavonska je avenija blokirana iz smjera zapada, pa se promet preusmjerava na Čulinečku cestu, odnosno Gospićku ulicu. Ulaz u samu tvornicu nije blokiran pa Dukatovi kamioni nesmetano izlaze i ulaze u tvornički krug

Proizvođači mlijeka prosvjed su nastavili i pred Sirelom u Bjelovaru, koja je također blokirana, a predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Igor Rešetar najavljuje mogućnost njihova širenja pred drugim prerađivačima mlijeka, ako se ne postigne dogovor o otkupnoj cijeni.

Dio pobunjenih farmera otišao je na pregovore u Ministarstvo poljoprivrede. Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je sinoć u Dnevniku 3 kako se problemi mljekara ne smiju rješavati na ulici, nego isključivo za stolom. Ministarstvo ne može formirati cijenu. Mi možemo biti samo moderator razgovora između proizvođača mlijeka i otkupljivača kako bi lakše postigli kompromis, rekao je ministar. Istaknuo je kako je dogovoreno da će sve količine mlijeka biti otkupljene te neće biti viškova.

Na jučerašnjem sastanku ministra Jakovine s predstavnicima Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka dogovoreno tek to da bi se trebali odblokirati prilazi mljekarama. Ministar je ponovio kako prosvjedi i blokade nisu rješenje jer se tako radi velika šteta mljekarskom sektoru i proizvođačima. Sve što je Vlada obećala mjekarima ispunit će, ali oni u razgovoru s distributerima moraju naći zajedničko rješenje, kazao je.

Podsjetimo, mljekari traže da cijena, umjesto 2 kune i 30, bude 2 kune i 60 lipa.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još