NEZAVISNI VIJEĆNICI

Sisački HSP-ovci izlaze iz te stranke

16.02.2012 u 20:30

Bionic
Reading

Suspendirani dopredsjednik Hrvatske stranke prava i predsjednik sisačkoga HSP-a Veljko Novak objavio je danas na konferenciji za novinare kako članovi sisačkoga HSP-a i pripadajućih ogranaka izlaze iz te stranke, a gradski vijećnici te stranke i članovi vijeća mjesnih odbora postaju nezavisni vijećnici

Kao jedan od glavnih razloga takve odluke Novak je istaknuo kako u stranci nisu uvaženi izvrsni rezultati koje je na nekoliko posljednjih izbora ostvarila sisačka podružnica HSP-a ni njegovi prijedlozi za okupljanje pravaških snaga.

Dapače, naveo je, u stranci su mu zamjerili što je prije izbora htio u koaliciju s Hrvatskom strankom prava 'Dr. Ante Starčević' Ruže Tomašić.

Novak navodi i da čelnici stranke ne dopuštaju demokratsko izražavanje volje članstva, koje je 'zbog izbornog debakla nezadovoljno i traži odgovornost', nego ih izbacuju iz stranke i suspendiraju.

Kao jednog od glavnih krivaca za neulazak HSP-a u Sabor u VI. izbornoj jedinici Veljko Novak proziva nositelja liste, počasnog predsjednika stranke Antu Đapića, koji, kako ističe, 'upravlja HSP-om preko svojih satelita'.

Sisački bivši HSP-ovci ne žele sudjelovati u antidemokratskoj proceduri i neće 25. veljače na izborni sabor stranke jer ne žele dati legitimitet Đapiću i Srbu. Međutim, bez obzira na to što više nisu članovi HSP-a, i dalje će se boriti za ujedinjenje svih pravaša, kaže Novak.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je za Hinu kako je Veljko Novak prije nekoliko dana suspendiran pošto je HSP od Državnoga izbornog povjerenstva i DORH-a dobio obavijest da je u sisačkome HSP-u tijekom proteklih parlamentarnih izbora 'bilo problema u financiranju sisačkoga HSP-a'.

Srb drži da će HSP ondje 'i dalje raditi jer ima dovoljno snage da tako bude'.