Hrvatska IZ VAŠIH DŽEPOVA

Prostorije agencije za poticaje koštaju 300,000 kuna mjesečno

Ministarstvo poljoprivrede već godinama svaki mjesec plaća ogroman novac za najam nekretnina za svoje djelatnike. Primjerice, Ministarstvo mjesečno izdvaja čak 300.000 kuna za najam prostorija u zgradi VMD Prometa na Radničkoj cesti!

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina posljednjih pedesetak dana, koliko je u Ministarstvu, bori se s 'kosturima' koje je ostavila bivša vlast. Jedan od kostura zove se - najamnina.

U Ministarstvu još ne znaju koliko se mjesečno troši na tu stavku jer još uvijek prikupljaju podatke diljem zemlje, ali zato je isplivao jedan zastrašujući podatak: prostorije u zgradi VMD Prometa na Radničkoj cesti u Zagrebu za potrebe Agencije za plaćanje u poljoprivredi koštaju čak 300.000 kuna mjesečno!

Sličnih slučajeva ima diljem zemlje, a jedan od njih je u Križevcima, gdje se prostorija za dvojicu inspektora plaća 12.000 kuna mjesečno, dok u istom gradu stoji 1.400 neuređenih kvadrata u državnom vlasništvu. U Ministarstvu razmišljaju o preuređenju tog velikog prostora i premještaju Hrvatske poljoprivredne agencije u Križevce. Naime, mnogi zaposlenici agencije svakodnevno putuju iz Križevaca u Zagreb, tako da ni putni troškovi ne bi bili puno veći, a oslobodio bi se prostor u Ilici za potrebe Ministarstva.

Kako su, osim ogromnog najma, u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi utvrđene brojne nepravilnosti, ministar Jakovina je, doznajemo, smijenio ravnateljicu Anicu Lucević. Ona je navodno knjižila obaveze isplaćivanja poticaja poljoprivrednicima tek po njihovom isplaćivanju, a ne po nastajanju. Osim toga, novi ministar nezadovoljan je komunikacijom te agencije i Ministarstva poljoprivrede jer stručne službe Ministarstva nisu znale kako i kojom dinamikom se plaćaju poticaji ni koliko je točno poticaja isplaćeno. To je, kažu nam u Ministarstvu, jedan od razloga za nered koji se stvorio.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još