SINDIKAT ODGOVARA

Kosoričin kadar Vjesniku je srozao ugled

15.02.2012 u 15:16

Bionic
Reading

Vjesnikova podružnica Sindikata novinara Hrvatske uputila je javnosti priopćenje u kojem traži od predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor da ne skuplja političke bodove na toj novini i podsjeća da je upravo ona postavila trenutni uređivački kadar na čelo te novinske kuće

Podsjetimo, Kosor je jutros premijeru Zoranu Milanoviću poručila da bi novac za Vjesnik mogao pronaći u svom uredu.

'Kao što znate, Ured premijera povećao je sredstva za funkcioniranje i rad Ureda s 2,7 milijuna kuna na gotovo osam milijuna', kazala je Kosor

Nakon njene izjave oglasili su se iz Vjesnikova sindikata čije priopćenje donosimo u cijelosti.

'Tražimo od predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor da ne skuplja političke bodove na spašavanju Vjesnika, jer je problem tih novina, da je htjela, mogla riješiti davno prije, dok je bila potpredsjednica i predsjednica Vlade RH.

Umjesto toga, Jadranka Kosor postavila je HDZ-u odane kadrove na čelne pozicije u Vjesniku i tako nastavila praksu svojih prethodnika, što je dovelo do daljnjeg pada tiraže i gubitka ugleda lista. Danas ga s tim kadrovima navodno želi spasiti.

Podsjećamo predsjednicu HDZ-a da smo prije dva tjedna tražili ostavke glavnog urednika Vjesnika Brune Lopandića i direktora Bojana Divjaka zbog katastrofalne uređivačke i poslovne politike koju su provodili', stoji u priopćenju.