'KRALJEVI LEDA' NA SUDU

Prešli zaleđenu Savu pa zaradili prijavu

15.02.2012 u 09:50

Bionic
Reading

Šestorica mladića iz Štitara koji su prije nekoliko dana prešli zaleđenu Savu završit će na Prekršajnom sudu u Županji jer su u svojem pustolovnom naumu prešli granicu s BiH izvan graničnog područja i time prekršili Zakon o nadzoru državne granice

Mladićima između 19 i 28 godina prijeti kazna od 10.000 kuna ili do 30 dana zatvora jer su prošle subote, prehodavši zaleđenu Savu nedaleko od Štitara, počinili prekršaj prelaska državne granice na mjestu gdje to nije dozvoljeno, odnosno izvan graničnog prijelaza.

Vukovarsko-srijemska policija je dostavila optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Županji, a ukoliko budu osuđeni, šestoricu mladića za opasnu pustolovinu koja ih je mogla stajati života čeka velika kazna.

Za nerazuman čin mladih Štitaraca ne bi se ni znalo da svoju avanturu nisu snimili kamerom i postavili je na internet, čime su olakšali posao policiji.

Policija je, inače, prije nekoliko dana apelirala na sve građane da se suzdrže od hodanja ili klizanja po zaleđenim površinama rijeka ili jezera. Podsjećajući da je hodanje po zaleđenim rijekama po život opasna igra, upozorili su da se takve pustolovine ne preporučuju jer pojedinci tako dovode i sebe i druge u opasnost propadanja kroz led.