Hrvatska PRLJAVI RAT

Vrh HDZ-a želi isključiti Hebranga?

Andrija Hebrang je jedan od glavnih oponenata aktualnom stranačkom vrhu HDZ-a, pa se brzo probila informacija da je stranački vrh pronašao način kako ga isključiti iz stranke. Navodno tu mogućnost temelje na stegovnom postupku jer je u srpnju 2011, nakon iznenadne smrti Đure Brodarca u zatvoru, Hebrang u knjizi žalosti oštro napisao: 'Tvoja smrt pokazuje da ova zemlja koju smo zajedno stvarali ide pogrešnim smjerom', piše Večernji list

'Prvi glas', kaže Hebrang na informaciju da mu spremaju isključenje. Osim toga, dodaje, to je i nemoguće jer je on potpredsjednik stranke. Trebao bi takvu odluku donijeti Visoki časni sud stranke, a ne vodstvo. No Hebrang jest prijavljen sudu časti, piše Večernji list.

'Postupak protiv mene zatražio je V. Šeks, i to zbog moje izjave u knjigu žalosti Đ. Brodarca. Tada je Šeks tražio stegovni postupak protiv mene, no prošlo je oko pet mjeseci i to nije nikada bilo na dnevnom redu. Je li sada, ne znam', kaže Hebrang.

Izvori bliski predsjednici stranke kažu da je cijela konstrukcija priče o Hebrangu 'čista laž i priča ispod svake razine'. U aktualnom vrhu stranke plasiranje ovakvih neistina tumače kao nastavak prljavog rata u cilju da se spinovima prikažu nedemokratima. Hebranga, stječe se dojam, ne kane isključiti zbog izjave iz srpnja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još