Hrvatska PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Unatoč kaosu, ništa od elementarne nepogode

Iako su se proteklog vikenda zbog orkanske bure u Rijeci i okolici rušila stabla i krovovi koji su oštetili čak sedamdesetak automobila, a oštećene su i brojne kuće, stanovi, dječji vrtići, trgovine, tende i reklamni panoi, elementarna nepogoda u Primorsko-goranskoj županiji neće biti proglašena, rečeno je danas na press-kolegiju PGŽ-a

Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić objasnio je da za tim nema potrebe jer šteta na prelazi 60 milijuna kuna, odnosno 20 posto županijskog proračuna, a kako nalaže zakonska regulativa, niti šteta ne prelazi petinu proračuna u pojedinačnim općinama i gradovima.

Vujić je istaknuo da je preventiva bila dobra, a sve službe u pripravnosti. Županijski centar 112 proteklog je vikenda zabilježio čak 4.600 poziva građana, Hitna pomoć je imala oko 200 intervencija, a vatrogasci su obišli oko 150 lokacija na kojima su letjeli krovovi i slično.

Policija je izvijestila i da su 10. veljače teško stradala dvojica muškaraca, 56-godišnjak iz Splita kada je na njega pala drvena ploča koju je bura podigla u kostrenskom brodogradilištu Viktor Lenac te 45-godišnjak iz Novog Vinodolskog kojeg su u tom gradu zbog naleta bure udarila vrata pri ulasku u minibus.

Također, orkanska bura je u Crikvenici otpuhala dva kontejnera koja su služila kao uredi gradskom komunalnom poduzeću te ih je odnijela u potok Dubračinu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još