Hrvatska UPOZORENJA I KAZNE

Što napraviti ako vam susjedi ne počiste snijeg?

  • Autor: V.B.
  • 13.2.2012 12:54:39
  • 13.2.2012 12:39:31

Od početka snježnih padalina u Zagrebu su komunalni redari izdali 728 upozorenja nesavjesnim građanima koji nisu očistili snijeg pred svojim vratima i ispisali 53 kazne koje čekaju naplatu

'Prema naputku gradonačelnika Milana Bandića, ove smo godine nemarne građane najprije odlučili upozoriti. Ukoliko bi snijeg ostao neočišćen i nakon upozorenja, ispisivali smo kazne. Da današnjeg dana napisali smo 53, ali nijedna još nije naplaćena', kazao je šef komunalnih redara Mate Kraljević.

Kazne za nesavjesne kreću se u rasponu od četiri do devet tisuća kuna za pravne osobe, a sklopu te kazne može se izreći i kazna od 700 do 1.000 kuna kazne za odgovornu pravnu osobu, dok se kazne za fizičke osobe kreću u rasponu od 700 do 1.000 kuna.

'Ljudi često pitaju što ako snijeg nije očišćen ispred ulaza u zgradu. Poznato je da svaki ulaz mora imati raspored čišćenja snijega za koji je zadužen predstavnik stanara. Ukoliko snijeg pred ulazom nije očišćen, kazna se ispisuje, da tako kažem, cijelom ulazu', zaključio je Kraljević.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još