PRISILNI ZIMSKI PRAZNICI

Kada će napokon početi škola u Splitu i okolici?

Bionic
Reading

Škole u Splitsko-dalmatinskoj županiji zatvorene su od prošlog petra. Hoće li za dva dana nastava opet početi, odlučit će se u nedjelju

Premda još nije donesena konačna odluka, najvjerojatnije će se u školama koje imaju zadovoljavajuće uvjete nastava održati. Luka Brčić načelnik županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje pojašnjava:

'Zbog sigurnosti svih učenika i zaposlenih u školama nastave do daljnjega neće tamo gdje nema uvjeta, a na područjima koje su direktno bile ugrožene ovim snježnim nevremenom', kaže Brčić za Slobodnu Dalmaciju

U proteklo vrijeme, snijeg su oko školskih zgrada čistili svi zaposleni, a do novog početka nastave moraju osposobiti kotlovnice, provjeriti vodovodne instalacije kako bi svi učenici u Splitsko dalmatinskoj županiji nakon dužeg zimskog odmora što prije i sigurnije mogli natrag u školske klupe.

Sve ceste u županiji su prohodne, od glavnih, preko županijskih do lokalnih cesta , navodi Luka Brčić u ime županijskog Stožera koji se sastaje i koordinira znatno prije prošlotjednog snježnog udara.