IGOR PETERNEL

Član Izvršnog odbora HHO-a prozvao dio zviždača - karijernim drukerima!

10.02.2012 u 17:10

Bionic
Reading

Jesu li zviždači u Hrvatskoj drukeri koje ne treba nijedna vlast, ni stara ni nova? Igor Peternel, član Izvršnog odbora Hrvatskog helsinškog odbora, smatra da je situacija nažalost takva te da je institucija zviždača kod nas kompromitirana

'Super mi je sto su veliki heroji -zviždači svi po redu ovdje na Fejsu u šoku i razočarani novom vlasti... Očekivali su, naravno, ne da se vrate na posao, već da odmah postanu direktori tih firmi. Došlo je na moje, dobar si dok te trebam, ali, u principu, drukere nitko ne voli… Čak i djeca u osnovnjaku mrze one koji drukaju učiteljici tko je maznuo pikule ili gađao se kredom!' stoji u statusu privatnog Peternelovog Facebook profila.

Iako zvuči grubo, Peternel tvrdi da - ako je itko osjetljiv na ljudska prava, da je to on. No, kaže da se status odnosi na zviždače koji su od nove vlasti očekivali direktorske pozicije, a nije se dogodilo ništa.

'Meni idu na živce pametnjakovići koji od takvih stvari rade biznis. Ja sam za to da se ukazuje na nezakonitosti, no neki od toga rade posao. To se pretvara u drukerstvo radi karijere', kaže nam Peternel. Pritom je spomenuo Vesnu Balenović, najpoznatiju hrvatsku zviždačicu i predsjednicu istoimene udruge i činjenicu da građani, ako žele prijaviti nepravilnosti, mogu nazvati telefonski broj udruge s predznakom '060' gdje minuta poziva košta više od osam kuna.

Peternel kaže da smatra da nova vlast isto želi odane ljude, a ne one koji su spremni odavati njihovo prljavo rublje. 'Glavni je problem je što je institucija zviždača kompromitirana, a dokaz tome je činjenica da ti ljudi promjenom vlasti nisu abolirani', kaže Peternel i zaključuje da je riječ o njegovom privatnom stavu i da ne govori u ime HHO-a.