Hrvatska GRADONAČELNIČKA JADIKOVKA

'Josipović i Milanović ostavili su Imotski na milost i nemilost'

Gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel, regirajući na jučerašnju izjavu predsjednika Ive Josipovića da se u vezi sa snježnim neprilikama griješilo na svim razinama, rekao je da ga zabrinjava ocjena 'da se nismo dobro organizirali'

'Moja mu je poruka da se on nije dobro organizirao, da se Vlada RH nije dobro organizirala, ostavili su Imotski na milost i nemilost, da se sami snalazimo sa svojim ljudima i strojevima', rekao je Đuzel za Radio Imotski a prenosi večeras portal tog radija. Gradonačelnik Đuzel zamjerio je predsjedniku Josipoviću kao i Vladi RH zbog 'nebrige za imotsko područje zahvaćeno vremenskim neprilikama'.

'Država Hrvatska mora se brinuti o svim građanima RH', istaknuo je Đuzel koji je zamjerio i što 'netko iz vlade, barem potpredsjednik' nije došao u Imotski.

Također je izrazio nezadovoljstvo i načinom na koji se Hrvatska vojska angažirala u prevladavanju poteškoća na imotskom području.

'Žalosno je s čime je vojska došla, došli su s pet, šest lopata s kojima ne mogu očistiti ni dva metra. Nismo mi tražili od vojske dolazak u Imotski da bi ih gledali, nego smo tražili od vojske strojeve, nama trebaju teški strojevi', rekao je Đuzel.

On je također nezadovoljan i pomoću koju je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poslao Imotskom.'Poslao nam je neki mali stroj, a to je nedostatno', kazao je Đuzel.

Predsjednik Josipović je jučer za Radio Imotski rekao da se moramo brinuti da bude što manje stradalih i što manja šteta, a potom treba krenuti u reorganizaciju sustava. Pozvao je i građane da, kad završi sve ovo, 'budu kritični i ukažu gdje je sve sustav zatajio'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još