APEL IZ DUZS-A

Upozorenje! Obnovite zalihe hrane

08.02.2012 u 13:35

Bionic
Reading

S obzirom da meteorolozi najavljuju nove obilnije padaline od petka, Državna uprava za zaštitu i spašavanje preporučila je građanima da obnove zalihu namirnica jer bi ponovno moglo doći do nestašice hrane zbog mogućih problema u opskrbi

'Građanima preporučujemo da obnove zalihe namirnica, opreme za čišćenje i ostalog što smatraju da će im biti potrebno za nadolazeće dane, s obzirom da se od petka poslijepodne te tijekom subote, prema najavama DHMZ-a, očekuje zamjetnije padanje i stvaranje novog snježnog pokrivača', stoji u priopćenju. Pojasnili su naknadno da se to upozorenje odnosi na dijelove Hrvatske koji će ponovno biti na udaru nevremena. Nestašice bi moglo biti ako dođe do prekida dostave ili ako građani neće moći izaći iz kuća.

Uz to apeliraju na sve službe i građane da intenzivnije čiste snijeg, posebice pješačke zone i prilaze institucijama i ustanovama.

'Svima koji nemaju izrazitu potrebu preporučujemo da se ne upućuju na put, posebno ako nemaju odgovarajuću zimsku opremu. Građanima u područjima zahvaćenim vremenskim neprilikama savjetujemo da ostanu u svojim kućama i ne izlaze ako nije nužno da bi se otklonile ili svele na najmanju moguću mjeru opasnosti od ozljeđivanja ili eventualnog smrzavanja sa smrtnim posljedicama', kažu u DUZS-u.