U SPOMEN NA KĆER IVANU

Ljerka Mintas Hodak u Africi pomaže djeci

16.04.2009 u 13:17

Bionic
Reading

Ljerka Mintas Hodak, majka Ivane Hodak koju je prije pet mjeseci hladnokrvno ubio Mladen Šlogar u središtu Zagreba, dva tjedna je provela u Africi

Na dan kada je Ivana Hodak ubijena njezina je majka i ne znajući što slijedi otišla na zagrebački Kaptol kako bi, u ime svoje kćeri, uplatila novac za pomoć djeci Afrike, za dvoje mališana čija je majka umrla, a otac ih je ostavio. Stoga je odlučila posjetiti Ruandu, Burundi, Kongo, Ugandu i Keniju kako bi upoznala djecu o kojoj se skrbi.

Kada je početkom veljače uhićen Mladen Šlogar zbog sumnje da je ubio Ivanu Hodak odlučila je pomoći još dvoje djece u Keniji. Na dan kada je priznao da je ubio Ivanu jer je 'pripadala razmaženoj zlatnoj mladeži' uplatila je novac za još troje djece u Ruandi.

Iako su je mnogi odgovarali od posjeta zemljama koje su nedavno prošle ratne strahote, gospođa Hodak nije se pokolebala. 'Željela sam sve to doživjeti, vidjeti djecu kojoj pomažem. Strah? Nakon ubojstva Ivane više ne osjećam nikakav strah. Da me sada ubiju, za mene bi to značilo da ću prije biti sa svojim djetetom', ispričala je je za Gloriju.