Hrvatska PODSJEĆA NA NAPULJ

Splitski Žnjan peti dan zatrpan smećem

Peti dan je od početka snježne nepogode, a na priloženim fotografijama, snimljenim danas u 16 sati možete vidjeti stanje u kotaru Žnjan. Nešto slično se može vidjeti i na susjednom Mertojaku. Unatoč uvjeravanjima šefice splitskog poduzeća Čistoća Ljubice Vrdoljak da ta služba funkcionira, ove fotografije je demantiraju

Uz puno razumijevanje situacije, treba napomenuti da je prilaz lokaciji očišćen od nanosa snijega i već drugi dan na toj ruti voze autobusi broj 7 i 8 splitskog Prometa. Izjavu da komunalno poduzeće radi svoj posao Ljubica Vrdoljak je dala još jučer na splitskom radiju. Treba napomenuti da je spomenuta gospođa i gradska vijećnica, naravno u koaliciji sa strankom Željka Keruma.

Napominjemo to jer smo već danas čuli od gradonačelnika da je za sve kriv Bog i politika, pa ćemo vjerojatno slična opravdanja slušati i od čelnice komunalnog poduzeća za odvoz smeća. Punih pet dana nitko iz tog gradskog poduzeća se nije pojavio na Žnjanu i Mertojaku, kao uostalom i u drugim kvartovima. Djelatnici gradskih tvrtki, primjerice Parkova i nasada ili Čistoće su trebali izaći na teren, makar s lopatama koje oni, za razliku od građana imaju.

Kad su već sve službe u KBC-u radile u punom sastavu, ne vidimo razloga zašto gradske tvrtke nisu bile u punom pogonu. To je dio posla koji je trebao organizirati i dati svoj puni doprinos splitski gradonačelnik. Sve drugo je izmotavanje, muljanje i bijeg od odgovornosti. Kad se mogao organizirati besplatni prijevoz na bizarnu malonogometnu utakmicu na relaciji od Mertojaka do Spaladium Arene za navijače, trebao se organizirati i javni prijevoz za građane Splita.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još