Hrvatska NEMA SLOBODNIH PRAVACA

Velike teškoće u prometu zbog snijega i jake bure

Za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistala na dionici Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena (D8), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK)

Za sav promet zatvorene su i D1 Udbina-Gračac-Knin, D25 Gospić-Karlobag, D39 Aržano-Cista Provo, D52 Špilnik-Korenica, D54 Maslenica- Zaton Obrovački, D59 Knin-Kistanje-Kapela, D218 Brotnja- Sučević, D425 Čeveljuša-Karamatići, D506 Dobroselo- Mazin i D523 Šmrika-Križišće.

Trenutno nema slobodnog pravca kojim se mogu kretati kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci, te obrnuto.

Zbog snijega i leda, te jake bure koja stvara snježne nanose krajnje je otežan promet na dionici državne ceste D1 od Vrlike do Splita, kao i na autocesti A1 od čvora Zadar 2 do Biskog, posebice na dionici Skradin-Prgomet gdje ima i poledice. Jak vjetar puše na Istarskom ipsilonu, vozi se uz ograničenje brzine.

Samo za osobna vozila otvoreni su Paški most, most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku, Jadranska magistrala (D 8) od Bakra do Senja i ŽC 5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Na državnoj cesti D27 Gračac-Zaton Obrovački kod mjesta Muškovci promet teče naizmjence, zbog prepriječenog teretnog vozila.

CROPIX / Željko Popović / EPEHA
Na staroj cesti kroz Gorski kotar kod skretanja za Platak (D3) promet teče također naizmjence, zbog pada stabla na kolnik.

U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Valbiska-Merag ,Valbiska-Lopar, Jablanac-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Sumartin-Makarska, Split-Supetar, Sućuraj-Drvenik, Trogir-Drvenik Mali-Drvenik Veli i Split-Rogač.

U prekidu su i sve katamaranske linije na riječkom području. Iz Zadra ne plove katamarani prema Premudi, Silbi i Olibu.

Na splitskom području u prekidu su brzobrodske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split , Jelsa-Bol-Split i Vis-Hvar-Split.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još