Hrvatska KOSOR ZABRINUTA ZBOG SNIJEGA

'Milanović treba hitno oformiti krizni stožer!'

  • Autor: M.Š.
  • 7.2.2012 18:23:41
  • 7.2.2012 15:47:46

Dok se građani Hrvatske i dalje bore sa snijegom i pripremaju za novu rundu snježnih pahulja u petak, sve se češće traži krivac i razlog zbog čega je veći dio Hrvatske nepripremljen dočekao snijeg i tko je zakazao u raščišćavanju snježnih nanosa. Šefica HDZ-a Jadranka Kosor zabrinuta je pak zbog šutnje Banskih dvora

'Iznenađeni smo nikakvom reakcijom Vlade u kontekstu snijega koji je zatrpao stotine sela. Premijer je nakon tri dana izašao iz tople sobice i došao u drugu toplu sobicu, konstatirao da se nešto u Hrvatskoj događa i ponovno se vratio na isto mjesto. Premijer je morao biti tamo gdje je najteže i trebao je otići do onih mjesta gdje se ljudi vrlo teško nose s ovom, možemo je nazvati, kataklizmom. U najmanju ruku, budući da se pokazalo da ima propusta u funkcioniranju neki službi, trebao je organizirati krizni stožer i sam stati načelo takvog tima', prokomentirala je Kosor, pozvavši Milanovića da sad osnuje krizni stožer.

Podsjetimo, većinom je saniranje posljedica bilo u rukama lokalne samouprave, a tek je jučer splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader zatražio pomoć u čišćenju cesta od HAC-a. No, i dalje se postavlja pitanje je li koordinacija državne i lokalne vlasti bila dovoljna, i znamo li, kao što je tportal već pisao, uopće upravljati kriznim situacijama, bilo da se radi o snijegu, poplavama ili sušama.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još